Dieptrekken metaal 

In eigen werkplaats of op locatie
Ultiem maatwerk
Originele metaalproducties

Ben je op zoek naar een specialist in dieptrekken metaal in regio Noord-Brabant? Bij ROK Metaal in Tilburg staan wij graag voor je klaar. Al meer dan 30 jaar leveren wij als team van metaaldeskundigen producties van de hoogste kwaliteit. Onze passie voor het vak staat bij iedere opdracht centraal en we hebben ons vakmanschap de afgelopen decennia sterk ontwikkeld. Wanneer je metaal wilt laten dieptrekken voor jouw project in Noord-Brabant, voorzien we je graag van een complete en vakkundige service!

ROK Metaal_forceren_3

Hoe werkt het dieptrekken van metaal?

Dieptrekken is een techniek waarbij een metalen plaat onder druk wordt omgezet naar een driedimensionale vorm. Doordat wij ons hebben gespecialiseerd in dieptrekken van metaal en we al uiteenlopende projecten in Noord-Brabant met succes hebben afgerond, zijn wij in staat om bij ROK Metaal in Tilburg middels deze techniek vele vormen te vervaardigen. Wat je wensen dus ook zijn, je profiteert van het beste maatwerk.

  • Als eerste wordt een speciaal ontworpen vorm matrijs gebruikt die het te vervaardigen product moet krijgen. Hiernaast is er een stempel met tegengestelde vorm. Dit zorgt ervoor dat de vorm in de matrijs past.
  • De blenk is het te bewerken materiaal. Deze wordt boven op de matrijs geplaatst. Deze staat in balans en blijft op zijn plek staan door de houder.
  • Wanneer alles gereed is, drukt de pers de stempel naar beneden waardoor de blenk tussen het matrijs geperst wordt en de stempel ingeklemd is.
  • Doordat de plooihouder zijn werk doet, wordt de kans dat er plooivorming ontstaat geminimaliseerd.
  • Het eindproduct is diepgetrokken en klaar om door de klant meegenomen te worden.

Schakel onze specialisten in

Onder meer het forceren, vloeidraaien, dieptrekken, kanten en zetten van verschillende soorten metalen – zoals staal, rvs en aluminium – behoren tot ons uitgebreide dienstenpakket. Schakel onze specialisten in voor jouw project door te bellen naar +31(0) 416 36 18 41, het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@rokmetaal.nl.

Wat is dieptrekken?

De term dieptrekken is een bepaalde vervormingstechniek, waarbij het materiaal via een pers wordt vervormd tot een gewenste vorm. Wanneer het belangrijk is om het metaal tot in de perfectie te vervormen zonder naden, scheuren en plooien is dieptrekken de beste manier. De metaalplaat wordt als het ware onder (hydro)mechanische druk vervormd tot een naadvrije driedimensionale vorm.

Materialen in alle soorten en maten kunnen vervaardigd worden tot een eindproduct met dieptrekken. Denk hierbij niet alleen aan metaal, maar ook aan kunststof, aluminium, roestvrij staal, koper en messing. Deze materialen worden zogezegd in de juiste vorm getrokken.

Feitjes over het dieptrekken van metaal 

Sommige metaal vervormingen zijn extremer dan de ander. Zo zijn er bij grote benodigde vervormingen soms meerdere trekken nodig om tot het beste resultaat te komen. Dit wordt volgtrekken genoemd. Ook de metaalsoorten die gebruikt moeten worden tijdens het proces van dieptrekken kunnen verschillen

Rok Metaal zorgt ervoor dat de materialen lange tijd meegaan en het beste resultaat kunnen halen. Zo wordt het oppervlakte goed gesmeerd, de plooihouderkracht optimaal benut en worden de materialen zo goed mogelijk onderhouden.

Er worden verschillende specifieke berekeningen uitgevoerd over onder anderen de dieptrekbaarheid en de moeilijkheidsgraad van het dieptrekken om tot het beste resultaat te komen.

ROK Metaal_call-to-action

Maak een afspraak

Met het moderne machinepark, een groot netwerk van andere metaalbedrijven biedt ROK Metaal u een totaalplaatje. Maak kennis met het gedreven team van ROK Metaal.