Metaal persen

In eigen werkplaats of op locatie
Ultiem maatwerk
Originele metaalproducties

Wanneer je metaal wilt persen bij een gespecialiseerd metaalbewerkingsbedrijf, zit je bij Rokmetaal goed. Met onze nauwkeurige machines en jarenlange ervaring weet je zeker dat het persen van metaal op maat perfect uitgevoerd zal worden.

Wat is metaal persen?

Metaal persen is een techniek die in de industriële sector gebruikt wordt voor het vervormen van metaal. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hitte, kracht en druk. Met deze techniek lukt het om een metaalplaat of stuk in een specifieke vorm te drukken. Een persmachine perst de gekozen vorm tot een stuk metaal dat de gewenste afmetingen en vorm heeft. Verder kan er ook gekozen worden voor warmte- of koudpersen en matrijspersen.

ROK Metaal_forceren_3

Het proces van metaal persen

Bij het persen van metaal speelt druk en hitte een grote rol. Hierdoor blijft het metaal namelijk in de goede verhoudingen. Wanneer het product in de juiste vorm is geperst is, wordt het tijd om het overgebleven stuk metaal te slijten, beitsen of formeren. Ten slotte is het belangrijk dat de metaalbewerking goed beschermd wordt tegen onder anderen roest en corrosie.

Wat is het verschil tussen metaal persen en dieptrekken?

Dieptrekken van metaal maakt gebruik van een matrijs en een pers die metaal onder hoge druk vervormt. Deze techniek wordt toegepast om dunne en precieze metalen onderdelen te maken en is een populaire bewerkingstechniek in de metaalbranche. Metaal persen en metaal dieptrekken zijn twee verschillende bewerkingsmethoden. Waar metaal persen gericht is op het maken van een bepaalde vorm, is dieptrekken meer gericht op het maken van dunne en precieze onderdelen.

Meer informatie over metaal persen

Heb je vragen, of wil je de mogelijkheden over het persen van staal, rvs of andere metalen met ons bedrijf uit Noord-Brabant bespreken? Bespreek deze dan uitvoerig met ons en ontvang advies over de toepassing van jouw metaalbewerking. Schakel onze specialisten in voor jouw project door te bellen naar +31(0) 416 36 18 41, het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@rokmetaal.nl.

ROK Metaal_call-to-action

Maak een afspraak

Met het moderne machinepark, een groot netwerk van andere metaalbedrijven biedt ROK Metaal u een totaalplaatje. Maak kennis met het gedreven team van ROK Metaal.