Metaal knippen

In eigen werkplaats of op locatie
Ultiem maatwerk
Originele metaalproducties

Metaal knippen is een conventionele techniek binnen de metaalverwerkende industrie en wordt toegepast bij grote als kleine series bewerkingen. Het knippen van metaal is een relatief goedkope en simpele techniek waarbij twee schaarmessen één metaalplaat knippen tot twee plaatdelen. Het knippen van metaal zien we vaak toegepast worden bij het produceren van rechthoekige platen en eenvoudige contouren.

Knippen wordt ook wel een scheidende bewerking genoemd. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan met een guillotineschaar. Hierbij bewegen twee verschillende messen op hoge snelheid maar elkaar toe, waarna het gesneden materiaal in twee (gelijke) stukken wordt verdeeld. Een huis tuin en keukenschaar werkt in principe bijna hetzelfde. Onze specialisten zorgen ervoor dat de metaalplaten perfect gesneden worden.

Metaal knippen of metaal lasersnijden

Het knippen van metaal is, ten opzichte van lasersnijden, een oudere techniek die steeds minder wordt toegepast. Het knippen van metaal wordt steeds meer vervangen met metaal lasersnijden. Het snijden van metaal brengt een aantal voordelen met zich mee wanneer we dit vergelijken met de conventionele manier van metaal knippen.

Voordeel lasersnijden

Het knippen van metaal is, ten opzichte van lasersnijden, een oudere techniek die steeds minder wordt toegepast. Het knippen van metaal wordt steeds meer vervangen met metaal lasersnijden. Metaal lasersnijden brengt een aantal voordelen met zich mee wanneer we dit vergelijken met de conventionele manier van metaal knippen.

ROK Metaal_forceren_3

Metaal knippen met guillotine knipbank

De guillotine knipbank; hoe werkt zo’n apparaat eigenlijk? De guillotine knipbank is een knipbank die op een verticale manier knipbewegingen maakt. Andere woorden voor de knipschaar zijn plaatschaar en slagschaar.

Plaatmateriaal wordt op deze manier in de juiste vorm geknipt. Producten die veelal geknipt worden zijn roestvrij staalplaten, keukenwanden, staalplaten en traanplaten. Hierbij kan de plaatdikte oplopen tot maar liefst 5 mm.

Meer informatie over metaal laseren of knippen

Door eerder genoemde voordelen van het lasersnijden ten opzichte van metaal knippen, kiest Rokmetaal ervoor om het meeste metaal te laseren. Hierdoor kunnen wij een hogere kwaliteit van afwerking garanderen.

Heb je vragen of wil je de mogelijkheden voor het lasersnijden van staal, rvs of andere metalen met ons bedrijf uit Noord-Brabant bespreken? Bespreek deze dan uitvoerig met ons en ontvang advies over de toepassing van jouw metaalbewerking.

Heb je vragen, of wil je de mogelijkheden over het persen van staal, rvs of andere metalen met ons bedrijf uit Noord-Brabant bespreken? Bespreek deze dan uitvoerig met ons en ontvang advies over de toepassing van jouw metaalbewerking. Schakel onze specialisten in voor jouw project door te bellen naar +31(0) 416 36 18 41, het contactformulier in te vullen of een e-mail te sturen naar info@rokmetaal.nl.

ROK Metaal_call-to-action

Maak een afspraak

Met het moderne machinepark, een groot netwerk van andere metaalbedrijven biedt ROK Metaal u een totaalplaatje. Maak kennis met het gedreven team van ROK Metaal.