Lasersnijden

Wij helpen u graag met het lasersnijden van metaal. Ook een complex project gaan wij niet uit de weg. Wij zorgen ervoor dat de gewenste vorm met onze geavanceerde laserapparaten en laserstralen worden gesneden. De gewenste materialen die gesneden moeten worden, kunnen eenvoudig via ons online portal doorgeven worden.

Kom dus gemakkelijk in contact met ons, dan bespreken we samen de mogelijkheden. We snappen namelijk dat u graag met iemand gesproken heeft, voordat u een offerte aanvraagt. ROK Metaal is met jarenlange ervaring en al vele blije klanten een betrouwbare partner die u graag helpt met lasersnijden.

Neem contact opOver ons

Wanneer verschillende materiaalsoorten op maat gesneden moeten worden, is lasersnijden een effectieve en precieze bewerkingstechniek om gebruik van te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden binnen deze manier van metaalbewerking en daarnaast biedt lasersnijden vele voordelen. Alle informatie over lasersnijden en de voordelen hiervan bespreken we  in dit artikel.

Wat is lasersnijden?

De bewerkingstechniek om allerlei soorten materialen op maat en met precisie te snijden, wordt lasersnijden genoemd. Het gaat hierbij dus om zowel metalen als niet metalen materialen die door middel van een laserstraal gemakkelijk in de juiste vorm gesneden worden.

De lasersnijder zorgt er met een laserstraal voor dat het metaal gesneden wordt. Die straal bestaat volledig uit elektromagnetische stralingsbronnen. Het licht hiervan wordt met een ongekende intensiteit uitgestraald. Deze smalle straal beschikt over een snijsnelheid van maar liefst 140 m/m! Hierdoor kunnen vrijwel alle producten simpel gesneden worden tot de maten, die de klant graag wilt.

Lasersnijden metaal

Metaal is een zeer populaire materiaalsoort om in te zetten voor het lasersnijden. Bij ROK Metaal zijn wij specialist in het nauwkeurig snijdenvan metaal. Er wordt gewerkt met alleen de nieuwste en de meest technische machines om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen. Door onze persoonlijke service weet u precies waar u aan toe bent en zal u een eindproduct krijgen waar u ook daadwerkelijk op hoopt.

Voordelen lasersnijden

Lasersnijden brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zal het materiaalverlies minimaal zijn door het zeer fijne snijwerk. Een bijkomend voordeel is dat de ruimte om het snijwerk heen niet beschadigd wordt. Verder kunnen de meest complexe contouren gemakkelijk gesneden worden door de grote vormvrijheid. Bij de nabewerkingen worden de scherpe kanten verwijderd. Wilt u dus complexe vormen laten lasersnijden? Geen probleem! De gesneden onderdelen zullen wanneer ze klaar zijn op het afgesproken moment op de juiste plaats geleverd worden. Ook is lasersnijden geschikt om grote oplages tegelijkertijd te produceren, waarbij de kwaliteit en precisie nooit verloren gaan. Lasersnijden is niet alleen geschikt voor grote oplages. Ook kleine hoeveelheden behoren tot de mogelijkheid. Door de automatisering van het laserproces kunnen er zeer scherpe prijzen aangeboden worden tegen een hoge leverbetrouwbaarheid. Ook is er een korte levertijd mogelijk, waardoor u door kan met uw project.

ROK Metaal_call-to-action

Maak een afspraak

Wil je meer weten over we te werk gaan of wil je jouw specifieke vraag voor een interieur- of exterieurproject aan ons voorleggen? Bel of mail ons en we plannen een kennismaking in. Neem jij je plannen mee, dan zetten wij de koffie
klaar.